Εμψυχώνοντας τον εκπαιδευτικό…

Featured imageΠώς το παιχνίδι και η σωματική έκφραση δυναμώνουν τη μαθησιακή διαδικασία;

Με αφορμή την ερώτηση αυτή θα σας μιλήσουμε για ένα απόλυτα χρήσιμο βιωματικό εργαστήρι που οργανώνεται και που μπορεί να αποκαλύψει τη γέφυρα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη για τους εκπαιδευτικούς που ψάχνουν τη διαδρομή. Που αναζητούν το κλειδί για ν’ ανοίξουν αυτήν την πόρτα και να καλοδεχθούν κάθε τι καινούργιο, να ακούσουν συναισθήματα, αλλά και να τα μετατρέψουν σε δημιουργικές στιγμές.

Αναμφισβήτητα, μέσα από την καθημερινότητα μιας τάξης ξετυλίγονται ασκήσεις, προτάσεις και κινήσεις που δίνουν μια διαφορετική οπτική γωνία για το πώς η σχέση με το σώμα μας μπορεί να συμβάλει στη μαθησιακή διαδικασία.

‘Ετσι λοιπόν το βιωματικό εργαστήρι προσεγγίζει τα μέσα που δυναμώνουν τον κάθε εκπαιδευτικό ή άνθρωπο που έχει την ανάγκη να αξιοποιήσει την έκφραση, την τέχνη και τις τεχνικές της, ως τον πιο δυναμικό τρόπο ανάπτυξης και μάθησης για τα παιδιά αλλά και για τον εαυτό του.

Πάντα υπάρχουν τεχνικές, εργαλεία, θεματικές, θεωρίες και πρακτικές και γι’ αυτό το λόγο το εργαστήρι ξεκινά να τα προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από 4 συναντήσεις των 3ωρών:
Παρασκευές: 6,13,20,27 Μαρτίου του 2015 (ώρες:18.00 με 21.00)

Θεματολογία:

  1. Το παιχνίδι και η σωματική έκφραση ως μέθοδος διδασκαλίας.  Μετατρέποντας αυτό που πρέπει να μάθει κανείς σε μια ευχάριστη εμπειρία μάθησης για το παιδί αλλά και για τον δάσκαλο!  Τις περισσότερες φορές πρέπει να διδάσκουμε κάτι που μας φαίνεται βαρετό ή πρέπει να εφεύρουμε πώς να διδάξουμε κάτι που δεν είναι πουθενά γραμμένο.
  2. Πώς συν θέτεις το κλίμα στην τάξη;Τι μας εμποδίζει να το καταφέρουμε; Είναι ο χώρος , η εμπιστοσύνη, το ερέθισμα για συμμετοχή, η ατμόσφαιρα, είμαστε εμείς μέσα στην ομάδα;  Χρειάζεται εργαλεία ή πολύ δουλειά και ουσία;
  3. Μαγική Συνταγή ή τα εργαλεία για διαρκή ανάπτυξη; Το σώμα είναι εργαλείο; Χωράει το παιχνίδι στο αναλυτικό πρόγραμμα; Εφευρίσκοντας τη μεθοδολογία της καθημερινής πρακτικής μέσα στην τάξη!

Απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και σε κάθε εκπαιδευτικό που έχει ως έργο του τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και αναγνωρίζει το εκπαιδευτικό όφελος που υπάρχει όταν το σώμα και η ψυχή συνομιλούν.

Κόστος : 120 ευρώ (και για τις 4 συναντήσεις)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: info@paixnidagogeio.gr

Πληροφορίες :
Παιχνιδαγωγείο τηλ. 210.6724288
Susana N. Abigador τηλ. 211.2216980 – 6973.455165

Εισηγήτριες: Γιούλα Μπλέσιου – Susana Noemi Abigador

Η Γιούλα Μπλέσιου είναι Νηπιαγωγός και Ειδικός Παιδαγωγός. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εργαστεί ως Νηπιαγωγός Τάξης χορεύοντας, ζωγραφίζοντας και ακούγοντας από πολύ κοντά τις ανάγκες των πολύ μικρών παιδιών. Από το 2010 έχει δημιουργήσει το Παιχνιδαγωγείο, έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού που απλώνεται σε 8 διαφορετικούς χώρους και δημιουργεί μέσα από τη συναναστροφή με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μικρές συλλογικές εμπειρίες μάθησης

Η Susana Noemi Abigador από το 1986 είναι εκπρόσωπος της «Expresion Corporal» (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα & δημιουργός του συστήματος «Danza Vital», (Χορός Αυτογνωσίας), Σύμβουλος Βιωματικής Μεθοδολογίας, συγγραφέας του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» της Εκδόσεις Γιαλός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: